Wie ben ik?

Lisette van TilMijn eerste kennismaking met textiel begon, al heel vroeg, thuis in Nijmegen. Ik was altijd wel in de weer met stofjes en draadjes. Sinds 1991 woon ik in Oegstgeest, samen met mijn man en onze hond Toska. De drie kinderen wonen en werken elders in het land.

Van 1987 tot 1991 heb ik verschillende modules van de modevakschool ENSAID gevolgd. Hierdoor heb ik veel kleren voor de kinderen gemaakt en maak ik nog regelmatig kleren  voor mezelf.

In 1998 heb ik de twee jarige opleiding creatieve handvaardigheid gevolgd bij V.O.B.K. in Leiden.

Het patchwork en quilten had ik al eens eerder gedaan, maar ik wilde de technieken leren van stof snijden, patronen tekenen, hand en machine quilten.

Ik ben in 2009 met de basis cursus begonnen bij de Sampler in Haarlem.

Omdat ik graag zelf mijn stoffen wilden verven nam ik in 2011 deel aan de cursus stofverven met procion bij Marjon Hoftijzer in Harderwijk. Hierna ben ik 3 jaar deelnemer geweest van “Op weg naar art” cursus.

De 2 jarige opleiding “Quilten Speciaal 14” bij het Quiltersgilde heb ik in september 2018 afrond. Mijn eindwerkstuk is af. Het was te te zien op de Algemene tentoonstelling van het Quiltergilde, in 2018 in Deventer. De quilt is ook te zien in mijn portfolio.

In oktober 2018 heb ik de masterclass Biezenmortel gevolgd. Met succes afgerond. In oktober 2019 was er nog een terug kom dag.

Lidmaatschappen:

  • Quiltersgilde
  • Tegendraads II Leiden

Ik heb meegedaan aan verschillende tentoonstellingen zoals:

  • Drie maal aan de Algemene tentoonstelling van het Qultersgilde
  • Miniquilt tentoonstelling van het Quiltersgilde
  • Textielfestival 2015 in Leiden
  • Gezamenlijke tentoonstelling van “10 jaar Tegendraads” ik het Wevershuis in Leiden
  • “de Stijl” tentoonstelling in het Wevershuis in Leiden
  • Twee maal Quiltfestival in Noord Groningen